ΕΚΔΟΣΕΙΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΝΕΑ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΝΔΕΣΜΟΙDEUTSCH
 
· Προσφορές (+)
· Bestseller (+)
· CD (+)
· DVD-VIDEO
· NOTOS-Κατάλογοι
· T-Shirt / πάνινες τσάντες CITIES@MDTERRA / NOTOS PLUS
· WORKSHOPS
· Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία (+)
· Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα (+)
· Δώρα - Τσάντες (+)
· Ειδικά βιβλία
· Ελλάδα (+)
· Ημερολόγια
· Κάρτες
· Κατασκευές
· Λεξικά (+)

-Δίγλωσσα Λεξικά
-Ειδικά Λεξικά
-Ερμηνευτικά Λεξικά
-Σειρά DUDEN
· Λευκώματα
· Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
· Μεθοδική - Διδακτική - Γλωσσολογία
· Νέες εγγραφές / κυκλοφορίες
· Παιδικά (+)
· Παιχνίδια (+)
· Πάσχα
· Περιοδικά
· Προτάσεις αναγνωστών
· Σχολικά
· Χριστούγεννα

< Αρχική Σελίδα

ΚΑΛΑΘΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Ελένη Νανάκη
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ I. Αστικό Δίκαιο

DEUTSCH-GRIECHISCHES RECHTSGLOSSAR I. Zivilrecht
456 σελίδες
ISBN: 9789609349277
Α' Έκδοση: 2013
Τιμή: 38,00 ευρώ

Το Eλληνογερμανικό/Γερμανοελληνικό Νομικό Γλωσσάρι Ι Αστικό Δίκαιο της σειράς Δίκαιο και Μετάφραση είναι το πρώτο τεχνικό εγχειρίδιο στην Ελλάδα που περιέχει όλες τις θεμελιώδεις νομικές έννοιες του αστικού δικαίου από τα ελληνικά στα γερμανικά και αντίστροφα.

Με πρωτοποριακή δομή, όπου οι νομικοί όροι παρατίθενται σε κεφάλαια ανά τομέα δικαίου και μέσα σε αυτά σε λογική ακολουθία μεταξύ τους, με παραδείγματα σε κάθε ενότητα, αλλά και παραρτήματα με:

1.Συντομογραφίες ελληνικού δικαίου
2.Συντομογραφίες γερμανικού δικαίου
3.Υποδείγματα ελληνικών και γερμανικών νομικών εγγράφων αστικού δικαίου
4.ελληνικά και γερμανικά πιστοποιητικά αστικού δικαίου
Με το αλφαβητικό ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου και στις δύο γλώσσες, καθίσταται πάντοτε δυνατή η αναζήτηση των λέξεων και των εννοιών που ευρίσκονται μέσα στο γλωσσάρι.

Το ελληνογερμανικό/γερμανοελληνικό νομικό γλωσσάρι Ι αστικό δίκαιο, παρέχει μία σφαιρική έποψη του αστικού δικαίου στις δύο χώρες, καθώς περιέχει όρους και εκφράσεις του νόμου, παραδείγματα, αλλά και νομικά και δημόσια έγγραφα του αστικού δικαίου από την Ελλάδα και την Γερμανία. Ξεκινώντας δηλαδή κάποιος από τις όρους και τις έννοιες καταλήγει στα νομικά και δημόσια έγγραφα του αστικού δικαίου, όπου αυτές οι έννοιες ανευρίσκονται, κατανοώντας έτσι την χρήση αυτών και την ορθή σύνταξή τους μέσα στα κείμενα.

Mε το ελληνογερμανικό/γερμανοελληνικό νομικό γλωσσάρι του αστικού δικαίου, διασφαλίζεται η ασφαλής χρήση των νομικών εννοιών και ο ακριβής προσδιορισμός τους, όταν αυτές αναζητούνται είτε στην μία είτε στην άλλη έννομη τάξη.

“Το γλωσσάρι της κας Νανάκη ανήκει στην κατηγορία των πονημάτων που έχουν στόχο τη δημιουργία ενός πρακτικού υποβάθρου που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και υποβοηθητικά όσους δραστηριοποιούνται ως δικηγόροι και μεταφραστές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Πρόκειται για εργασία πρωτοποριακή στη νομική βιβλιογραφία και αποτελεί μία συνθετική επεξεργασία των κειμένων, μεθοδικά διαρθρωμένη, ώστε ο δικηγόρος να έχει πρόχειρη τη βάση και τα εφόδια που χρειάζονται για την αποτελεσματική άσκηση του λειτουργήματός του”.
Ελένη Νανάκη, Δικηγόρος LL.M ζει και εργάζεται, ως Δικηγόρος στα Χανιά της Κρήτης και στο Βερολίνο της Γερμανίας. Έχει σπουδάσει νομικά στα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο Πότσδαμ. Παράλληλα με την δικηγορία, έχει εργαστεί, ως επίσημος μεταφραστής νομικών κειμένων και ως συντάκτης για διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στην Ελλάδα, όσο την Γερμανία και την Γαλλία.

Στο ελληνογερμανικό νομικό γλωσσάρι ανευρίσκονται όλοι οι θεμελιώδεις νομικοί όροι και εκφράσεις των βασικών διατάξεων του ελληνικού και του γερμανικού Αστικού Κώδικα, μαζί με δύο κεφάλαια εισαγωγής, με τα οποία επιχειρείται η κάλυψη του μεγαλύτερου φάσματος της ορολογίας γύρω από το δίκαιο και τα δικονομικά ζητήματα.

Στα κεφάλαια παρατίθενται παραδείγματα από τις διατάξεις του Νόμου, ενώ στα παραρτήματα ανευρίσκονται οι συντομογραφίες ελληνικού και γερμανικού δικαίου, τα υποδείγματα ελληνικών και γερμανικών νομικών εγγράφων και τα δημόσια πιστοποιητικά αστικού δικαίου.

Ειδικότερα, η δομή του νομικού ελληνογερμανικού/γερμανοελληνικού γλωσσαρίου έχει ως εξής:


•ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
•Ι) Κύριο μέρος
•Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
•I. δικαιϊκα ζητήματα
•ΙΙ. δικονομικά ζητήματα
•Β. ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΑ Ι-V
•I) HAUPTTEIL
•A. EINFÜHRUNG
•I. rechtliche Fragen pdf

•II. prozessrechtliche Fragen pdf

•B. BÜRGERLICHES GESETZBUCH, BÜCHER I-V
•ΙΙ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ / ANHÄNGE
•Α. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ / ABKÜRZUNGEN DES GRIECHISCHEN UND DEUTSCHEN RECHTS •Β. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ /JURISTISCHE MUSTERDOKUMENTE UND URKUNDEN DES ZIVILRECHTS
•Γ. ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ / ALPHABETISCHES INHALTSVERZEICHNIS


Προσθήκη στο καλάθι αγορών
 
    < Επιστροφή