ΕΚΔΟΣΕΙΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΝΕΑ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΥΝΔΕΣΜΟΙDEUTSCH
>> Τα δικά σας νέα
Στείλτε μας πληροφορίες και δελτία τύπου για τις δικές σας εκδηλώσεις ή ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει το κοινό μας και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε στο site μας.

< Αρχική Σελίδα

02.01.2005
Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Τ. Τζαμαργιά και μετάφραση Π. Μάρκαρη


«Αρχείο Γιόχαν Φάτσερ»

Η εταιρεία θεάτρου ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ θα παρουσιάσει από 6 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του πολυχώρου «Επί Κολωνώ» το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ “Αρχείο Γιόχαν Φάτσερ” σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος…. Ο κόσμος μετά το τέλος του κόσμου.

«Οι άνδρες ΄θάβονται’ κατά χιλιάδες και ο πληθυσμός είναι διαβρωμένος από τον λιμό και την απελπισία. Τέσσερις λιποτάκτες στρατιώτες αποφασίζουν να καταργήσουν τον Πόλεμο, λιποτακτούν από το ‘σφαγείο’ της μάχης και κρύβονται στην πόλη Μιλχάιμ, περιμένοντας μια επανάσταση που ποτέ δεν έρχεται. Η απόφαση αυτή τους οδηγεί στο περιθώριο και υποχρεώνονται να οργανώσουν την επιβίωση τους: να γλιτώσουν την σύλληψη και τον θάνατο τους και να βρουν τροφή.
Τα “ Αρχείο Γιόχαν Φάτσερ ” είναι η περιπέτεια τεσσάρων αντρών ανάμεσα στην ανάγκη να μείνουν μαζί – που τους κάνει να εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο – και στις ατομικές τους ανάγκες που τους οδηγούν σε προδοσίες, δειλίες , βίαιες ενέργειες. Σ’ αυτή την ομάδα των περιπλανώμενων ‘σκυλιών’ ο Φάτσερ είναι ο αρχηγός. Το ανεξάρτητο του χαρακτήρα του, η αναρχίζουσα και εγωιστική συμπεριφορά του τον κάνουν την ίδια στιγμή απαραίτητο και επικίνδυνο για τους συντρόφους του.

Στο ερμητικό, ανατριχιαστικά επίκαιρο κείμενο που δεν ολοκλήρωσε ποτέ ο Μπρεχτ, – «κείμενο του 20ου αιώνα», σύμφωνα με τον Χάινερ Μύλλερ – με την δραματουργική επεξεργασία του Πέτρου Μάρκαρη αναδεικνύεται η μπρεχτική τοπογραφία του εγωιστή και μαζικού ανθρώπου, του καινούριου θηρίου που εξέθρεψε ο σύγχρονος πολιτισμός.

Η παράσταση στοχεύει να λειτουργήσει ανάμεσα στο ‘πολιτικό όνειρο’ και στην πραγματικότητα της κοινωνικής ζωής, ανάμεσα στο άτομο και την ομάδα. Ο “Φάτσερ” είναι ένα ερώτημα. Ένα εργαστήρι των ανθρώπινων συμπεριφορών. Αναμφίβολα το εργαστήριο του Μπρεχτ.
«Αρχείο Γιόχαν Φάτσερ»

Μετάφραση - Δραματουργική επεξεργασία: Πέτρος Μάρκαρης
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Χορογραφία-Επιμέλεια κίνησης: Ζώη Χαντζηαντωνίου
Σκηνικά: Παναγιώτης Ράππας
Κοστούμια : Μαρία Κονομή
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ιδέα – Σκηνοθεσία video: Νεφέλη Κονταρίνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρα Γαργαλάκου


Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Ντούσης, Γιώργος Ανδρεσάκης,
Λουΐζα Κωστούλα, Σπύρος Αυγουστάτος, Δημήτρης Οικονομίδης
Τερψιχόρη Γκιόκα,
Ρίτα Λυτού, Γιάννης Μιχαλακούκος
Μαρία Θωμάρεη, Ρένα Ρηνιώτη,
Άννα Μωραϊτου.

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9:00μ.μ
Κυριακή στις 8:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 100 Λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )

Τιμές εισιτηρίων: 17.00 € (Κανονικό)
12.00 € (Φοιτητικό)

Πληροφορίες: «Επί Κολωνώ» 210 5138067 Ναυπλίου 12, Κολωνός (αρχές Λένορμαν)